Ušuškan u duboku šumu Nišićke visoravni, na 1.000 metara nadmorske visine smješten je kompleks „Etno Begovo selo“, izgrađen u duhu autentičnih bosanskih, planinskih sela.

Ideju o izgradnji sela je nastala kada je vlasnik sela, inače stravstveni kolekcionar starina i kulturnog nasljeđa Bosne, odlučio da sakupljenu kolekciju prezentuje javnosti u originalnom ambijentu Bosanskog sela. Odabrana je lokacija Nišićke visoravni, jer ta planinska regija sa svim svojim prirodnim ljepotama i kulturnim i prirodnim različitostima predstavlja Bosnu u malom.

Selo je građeno od originalnih materijala, od kojih su neki stari nekoliko stotina godina, i tehnikama koje su se koristile u tom periodu. Izgrađena je čaršija sa mnoštvom malih kućica i seoskom džamijom odmah pored.

Čist zrak, prekrasni pejzaži i neograničen broj mogućnosti za relaksaciju čine ovo prekrasno selo idealnim mjestom porodičnih druženja i omiljenom destinacijom ljubitelja prirode.

Bilo da želite uživati u ukusnoj tradicionalnoj bosanskoj kuhinji, posjetiti obližnju Bijambarsku pećinu, ili provesti noć u dvokrevetnim, četverokrevetnim autentičnim bosanskim apartmanima i sobama, te kućicama iz bajke. Posjetiteljima će boravak u „Etno Begovom selu“, zasigurno, biti iskustvo za pamćenje.

Informacija i Rezervacije

Ukoliko želite da se upoznate detaljnije sa našim uslugama i ponudom ili da napravite rezervaciju za Va i Vaše društvo, molimo Vas da nas kontaktirate klikom na link ispod.

Kontakt